בעבר, כדי לבצע שילוח בינלאומי אנשים היו צריכים להתאזר בסבלנות מרובה ולהמתין, להמתין ולהמתין... הסחורה שהזמינו, התבלינים האקזוטיים, הבדים המרהיבים וכו', היו צריכים לחכות בלב הספינה שבועות ארוכים עד שהגיעו לידי בעליהם החדשים והנרגשים. כך, כדי שהסחורות יגיעו בזמן, אנשים היו צריכים להקדים ולהזמינם זמן רב. אם נערות צעירות מבית אמיד חשקו בבדים אוריינטליים לשמלות הנשף שלהן, הן היו צריכות להזמינן מהסוחר שבועות מרובים לפני הנשף החגיגי עצמו.
מובן שלא היו אז חנויות אינטרנט שאפשר לגלוש בהן, כך שכולם היו פשוט צריכים לסמוך על מילתו הטובה של הסוחר הממולח, שהבטיח כי מדובר בסחורה אקסטרווגנטית ומרהיבה. מאחר ופשיטות של פיראטים היו דבר שכיח במקומות מסוימים, לעיתים הסחורה כלל לא הגיעה ליעדה המקורי.
תחום השילוח השתנה מאוד במהלך השנים. כשאתם עושים שופינג באינטרנט ומזמינים אייפד, טי שירט או וויסקי מארה"ב, לונדון או סין, החנות בדרך כלל מתקשרת אל חברת שלוח בינלאומי, ששולחת אליכם את המשלוח באוויר או בים ודואגת שיגיע עד למפתן דלתכם.
בזכות ענף התעופה, זכה השילוח לשדרוג משמעותי. בשנת 1903 האחים רייט שילחו לאוויר את המטוס הראשון שלהם. ראשם היה מלא ברעיונות מופרכים שהעיתונות גינתה וגיחכה עליהם. היא ראתה בהם זוג "משיגנע". האחים חלמו להגיע ממקום למקום באמצעות כלי חדשני זה שהמציאו - מטוס. אך האם הם באמת שיערו כי אותו מטוס באוויר ישמש כשליח אווירי? גם ליאונרדו דה וינצ'י, שהקדים אותם בשנים רבות והגה את רעיון התעופה המהפכני בראשו הקודח והמבריק, כנראה לא חשב על דוורים מעופפים.
היום, שילוח בינלאומי הוא אחד הצירים המרכזיים המניעים את גלגליה של הכלכלה העולמית. הוא מבטיח כי הסחורות יישלחו ליעדן באופן חלק, מהיר ומוצלח. כדי לבצע שילוח מהיר (אקספרס), אתם יכולים פשוט לשלם יותר וכך לקבל את המשלוח במהירות ובקלות. כמובן, כל עוד מדובר בחפצים יחסית קלים. אם אתם בעלים של חברה ואוחזים בכמה קונטיינרים, כנראה שתצטרכו לאחסן אותם בדרך הישנה והטובה - על ספינה. אם הסחורה של החברה שלכם כוללת מטענים מסוכנים שעלולים להתפוצץ, סביר להניח שהם ישלחו דרך ספינה. החוק הוא פשוט - חפצים כבדים נשלחים לרוב על אוניות. הסיבות הן ברורות. שמעתם פעם על מטוס שהעביר מכונית?
המעניין הוא שלמרות התקדמות הטכנולוגיה, שילוח איטי באמצעות ספינה הוא עדיין דרך פופולארית להעביר סחורות. מדוע? כסף, כסף, כסף. שילוח אווירי הוא יקר. וכך, אנשים רבים, בעלי עסקים, סוחרים או סתם חובבי שופינג חורקים שיניים ונאלצים להמתין בסבלנות מפני שהם לרוב מעדיפים את האופציה הזולה.